Pompa de caldura aer-apa WP-D

pompa de caldura

Pompa de caldura aer–apa WP-D Sistem energetic complet de la Thermic Energy Germania

Sistemul energetic WP-D de la Thermic Energy combină avantajele pompei de caldura avand ca sursa aerul cu tehnologie modernă și eficientă de stocare.

Unitatea de vaporizare a pompei de căldură este instalata  în exterior  și este conectata prin conducte prin care circula agentul frigorific la un puffer de stocare plasat in interior, in serpentina  caruia se descarca energia termica produsa in unitatea exterioara.

Spre deosebire de modul  obisnut  de  transfer a  energiei  agentului frigorific pentru o pompa de caldura  într-un schimbător de căldură in plăci a unității exterioare pentru apa de încălzire și apoi pomparea acesteia  in puffer,  transferul de energie (condensarea gazului refrigerant) se face direct în puferul sistemului.

Acest lucru permite  energiei  generate de pompa de caldura sa fie transferate fără pierderi de temperatură direct la mediul de lucru. Se elimina astfel o pompa de circulatie care afecteaza factorul de performanta si se distribuie energia uniform in masa de apa a pufferului.

poza 3
Schema hidraulica sistem 2

Sistemul este potrivit atât pentru construcții noi cat și pentru  modernizarea cladirilor mai vechi care au sistem de incalzire cu radiatoare.

poza 4 regulator
poza 5 controler

Ce face interesant un sistem energetic cu pompa de caldura?

Costuri de integrare in sistemul termic existent  mai mici, serpentinele ingropate sau forajele nu mai sunt necesare, amprentă mică, instalare flexibilă și ușoară.

Produce apă caldă igienică în funcționare continuă la temperaturi de curgere de până la 55 ° C.

Reglarea  compensata de condițiile meteorologice a circuitelor mixte de încălzire.

Optimizarea  sistemului de transfer de căldură din circuitul agentului frigorific pentru utilizare termică într-un sistem de acumulare si un concept hidraulic fiabil.

Regulator de pompă de căldură cu relee de comutare integrate, aplicatii selectabile de manager de căldură cu modul de selecție.

Funcţia SmartGrid de gestionare a energiei.

WP-D, plus – Sistemul intelligent conectat cu instalatia fotovoltaica proprie,  optimizeaza  utilizarea consumului  de energie electrică cu încărcare maximă de stocare termică, minimizează energia electrică procurat din exterior.

Pentru informatii complete despre sistemele cu pompa de caldura aer- apa  , dimensionare si oferte va rugam contactati.